Soundtrack: boys & girls

  

Van de kinderliedjes springen we naar de tijd waarin het nog netjes aangevraagd werd met een briefje dat de klas rond ging. Op de speelplaats waren knikkers, bikkels, flippo's, de rekker en het springtouw standaarduitrusting. 
 
In spin de bocht gaat in.
Uit spuit de bocht gaat uit.
Beertje, beertje, was je handen.
Beertje, beertje, poets je tanden.


Denk aan Ciske De Rat, Sam Gooris de legendarische rollende r van Isabelle A.
  
Dé gloriedagen van de boys en girls-bands loerden om de hoek. Ze deelden mijn slaapkamermuur met Leonardo Di Caprio en de cast van W817. Zorgvuldig geselecteerd uit de Joepie.

Get Ready! had toen nog geen kast om uit te komen en zongen dan maar over hun liefde voor Marjolijn.Iets later verscheen K3 met Heya Mama, een vrijbrief voor meidengroepen die karikaturen volledig overbodig maakten. Herinner je nog Opium met "Doe me goed"? Iets wat de Blond Ambition Babes later nog eens probeerden te "evenaren".

Vrij podium was nooit meer hetzelfde sinds de komst van de Spice Girls. De liedjesteksten van Whole Again (Atomic Kitten), C'est la vie (B*Witched) en 5 6 7 8 (Steps) foutloos vanbuiten kunnen zingen was véél belangrijker dan huiswerk. Dat behoeft geen betoog.

Ook de mannelijke tegenhangers zoals Backstreet Boys, de langharige broers Hanson (mmmBob), Boyzone (No Matther What) en the 5ive bad boys with the power to rock you (Slam Dunk) brengen me helemaal terug.
 
Het vervolg krijg je volgende week, want eerst moet ik mijn tamagotchi nog eten geven.

Blogposts uit deze reeks:
Deel 1: De intro
Deel 2: Boys & Girls 
Deel 3: Playback time!
Deel 4: Kampvuur & gitaren
Wordt vervolgd.

   
  





Reacties